Van Arkel Oplichter

Hieronder vindt u artikelen over oplichting, maar ook wat u er aan kunt doen. En natuurlijk ook waar u op moet letten om uw geld niet kwijt te raken door oplichting.

 

Ruim vier jaar cel voor oplichter Caribbean Comfort


Dit artikel komt van website RADIO +TV NOORD-HOLLAND d.d. 10 augustus 2011


AMSTERDAM De Amsterdamse rechtbank heeft de 52-jarige Geert P. vanmiddag veroordeeld tot 4 jaar cel voor fraude met geld van beleggers in het fonds Caribbean Comfort.

Ook moet P. een in 2008 opgelegde voorwaardelijke celstraf van vier maanden uitzitten en ruim 8 miljoen euro betalen aan de benadeelde partijen.

Geert P. lichtte ruim 1100 beleggers op. Zij investeerden in totaal bijna 23 miljoen euro in de bouw van een luxe golfresort in de Dominicaanse Republiek, maar tot de bouw daarvan is het nooit gekomen en het geld lijkt te zijn verdwenen.

Mildere straf
De straf valt lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De officier van justitie wilde dat P. vijf jaar de cel in ging, maar de rechtbank oordeelde milder omdat hij ruim twee jaar in voorarrest heeft gezeten en het regime in een huis van bewaring veel meer vergt dan in een gevangenis. P. werd in 2008 al veroordeeld tot zes maanden cel, waarvan 4 voorwaardelijk, voor fraude met hetzelfde project.

Een van de grootste beleggingsfraudes
De rechtbank achtte bewezen dat P. zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting, verduistering en witwassen. Hij heeft van de miljoenen euro's onder meer aandelen, penthouses, schilderijen, een eigen restaurant, luxe etentjes en hotelovernachtingen gekocht. Het betreft een van de grootste beleggingsfraudes in Nederland van de afgelopen jaren.

Gouden bergen

P. beloofde de gedupeerden vanaf eind 1999 gouden bergen als ze zouden investeren in het toeristenoord. Volgens de rechter heeft hij de deelnemers jarenlang 'een rad voor de ogen gedraaid' en heeft hij nooit serieuze pogingen ondernomen om het door hem beloofde project echt van de grond te krijgen.

P. heeft altijd ontkend en beweerde dat hij zelf is opgelicht op de Dominicaanse Republiek. De rechtbank hechtte geen geloof aan zijn verhaal. P.'s advocaat zei in een reactie dat zijn cliënt hoogstwaarschijnlijk in hoger beroep gaat.

Bron: Website: RTV N-H